Bambifest 23. 5. 2015

Je to sice prapodivné slovo, ale jelikož název „Bambiriáda“ je vlastnictvím České rady dětí a mládeže, museli si organizátoři této akce určené výhradně dětem pomoci jinak. ČRDM se rozhodla, že letos se Bambiriáda konat nebude, tak jak už bylo letitou tradicí v mnoha českých a moravských městech. A proto se název “ Bambifest“ jevil východiskem z nouze, směl být použit. Tak, jak to bývá zvykem, na konci května, předposlední víkend, letos jen sobota jako jediný den, se některá města opět rozezněla dětským smíchem. Ono to jinak ani nelze při plnění různých legračních disciplín.

Český Těšín má pro pořádní takových akcí skvělé místo, náměstí před radnicí. I letos tomu bylo stejně. Sešly se dětské a jiné organizace, které vyvíjejí činnost pro děti a mládež, každá organizace se něčím prezentovala, něco připravila, aktivity ve formě soutěžních disciplín, malování na obličej, řešení hlavolamů a jiných zajímavých věcí. My jsme si nachystali naše mnohokrát použité skákací bongo. Děti zdolávaly trasu obratnosti, chtělo to umět udržet rovnováhu na skákadle, nebylo to nic lehkého, vyvolávalo to salvy smíchu. Starším dětem jsme nabídli hlavolam, tangram, kdy museli složit do krabičky dřevěné geometrické tvary. No, nešlo to vůbec lehce, i my organizátoři jsme měli ze začátku těžkou hlavu, protože i nám to ale vůbec nešlo, dostat to zpět do krabičky.

Letos pomáhali manželé Petrášovi, Honza neboli Tarzan s Monikou, jejich malá dcera Eliška, tu jsme jmenovali „špuntem-organizátorem“, pomáhal malý Radek Barton se svým spolužákem. Počasí nám letos nic moc nepřálo, bylo značné chladno, bylo to znát na počtu dětí, bylo jich málo, přesto se u našeho stánku rozdalo více jak 100 suvenýrků, drobností za splnění úkolu, soutěžní disciplíny na bongu či s tangramem. Letos jsme měli připravené ze zásob turistické deníčky-úkolníčky z Pionýra, získali jsme pěkné stolní kalendáře od sponzora naší 6.PS Svibická šestka, od majitelky papírnictví paní Katky Brodové-Jakubcové.