TREFA 22. 4. 2023

Ale, že se nám ta letošní TREFA 2023 pěkně vydařila. Za spolek Svibická šestka, z.s. zamířilo do prostor velké střelnice ve Staré Bělé celkem 26 střelců. Od 6 let nahoru. A mohu říci, že jsme opět získali 3 medailové pozice.

Ale, abych nepředbíhala. Polovina střelců jela společně, osobáčkem od Českého Těšína, museli jsme velmi brzy vstávat, náš vlak fičel ze stanice už v 6.45. Přestup na tramvaj č.12 v Ostravě-Vítkovicích na konečnou do Dubiny a odtud 2 zastávky linkovým autobusem do Krmelínu, zast. U lesa. Počasí nám letos přálo, Oskar se snažil, seč mohl.

Dobře se závodníkům soutěžilo v 10 disciplínách. Nejen střelba ze vzduchovky, z pistole, ale i střelba z luku, hod míčkem na cíl, hod diskem, který si dělal ve vzduchu, co chtěl, atd. Závodníci se posilnili dobrou grilovanou klobásou a energii do těla vlili chlazenou kofolou. A, výsledky?

Máme 3 medailová místa. V kategorii 10-15 let vybojovala Klárka Wronková 3. místo. V kategorii 15-26 let máme jedno první místo, vítězem této kategorie se stal náš Milan Vilgocký. Na 3. místě v této kategorii skončil náš webmaster Tom Kocůrek neboli Čičinka. Všem našim závodníkům patří velké poděkování. Dospělým i omladině, žabantům. Nazpět jsme si pak užili trochu dobrodrůža, jsme nepočítali s výlukou tramvají v centru Ostravy. Nikdo nevěděl, kam který náhradní spoj jede, jsme navíc 2x neplánovaně přestupovali. Ale, nakonec jsme v pořádku dorazili do našeho malého městečka Český Těšín.

Jana Jurčagová