Tábor Balda 2016

A je dobojováno. Někdo skončil první, jiný se musel smířit s místem druhým. Letos přichystala Martina Michalíková neboli naše Martina skvělou celotáborovou hru s brontíkem Otíkem.

Louka Balda ožila koncem června, kdy dojeli Lukin Bezdíček s Tomem Kollárem, tím jim děkujeme za opravenou podlahu v jídelně. Žezlo stavbařů převzali v neděli 26.6 Roman Benda, Eva Senková, omladina Milan Vilgocký neboli Kléma 2 a Májo Nuchalík neboli pozdější velmi známý dusič ohně. Když jsme chtěli udusit ohýnek, svěřili jsme to Máriovi, dušení bylo dokonáno. Jinak kluci šikovní postavili stany, napnuli celty a babi Eva pomyla všechno kolem kuchyně.

Hned na začátku července dojela Eva Joklová, na louce se objevila Sandra Nuchalíková neboli Sandy, její Michal no a čekalo se, až se objeví banda loupežnická, banda lovců dinosaurů neboli my. Ještě dojely 2 dítka od Pardubic, již vloni vyzkoušený Patrik Zábský a nově jeho kamarádka Katka. Kačka byla velmi šikovná, flétnička byla slyšet po celém táboře, to se to vesele trylkovalo.

A vůbec, soutěžilo se, honilo po lese, po louce, učilo se zdravovědu, plížilo se do Poličky, autobus táborníky zavezl do Hlinska a pohádkové vesničky. V tom největším vedru se šlo 10 kilásků skalami, Toulovcovými maštalemi. Byla veselá olympiáda, ale nedařilo se objevit nikde stopu brontíka, pořád nám unikal.

Až ke konci tábora byly slyšet hlasité kroky v lese, praskání větví a větviček, děti vyrazily a obrovská vejce našly. Ejhle, do tří dnů vyklubali se dinosauříci. Každý oddílák dostal za úkol o dinosaura pečovat, vychovávat ho, pravidelně krmit. Uvidíme, komu doma déle přežije.

Stany se musely uklidit, a že to byla práce převeliká, kufry se nějak nedařilo zapnout, ale přece jen se táborníci včas dostali ve čtvrtek 14. července po úspěšném ulovení dinosaura Regiojetem zpět do Českého Těšína.

Děkuji všem, kteří se mnou trávili těch krásných 13 dní na táborové louce Balda. I letos mohu vše vyjádřit jen v superlativech. Banda báječná, pro každou legraci, kozlí pěchota makala, i když leckdy nožka k zemi padala. Osvědčili se mladí hošani Milan Vilgocký s Mariem Nuchalíkem, stala se z nich osvědčená dvojka k vodě a ke dřevu, no někdy je dřevo volalo, aby už pro ně šli. V oddílech si mákli Dan Nowak a Vladin Komár, skvělí borci, když si představím, že museli 13 dní v čiré přírodě, kde není nikde na dosah elektrická zásuvka. Byli Sandra, Michal, Roman, Radim, Martina. Poslední tři jsou matadořií. No a byli moc hodní všichni na moji maličkost. Děkuji i všem „odchovancům“, kteří coby dospěláci dojeli odpočinout si, pobýt s námi na táborové louce. Poděkování patří webmasterovi Michalu Sztefkovi alias Mišurovi, hodně smíchu dokázal vyloudit, zábavu rozproudil náš Tomáš Gazda alias Claudius.

Tábor skončil, ale už víme, že 2. července 2017 opět vyrazíme směr Balda.